Merel Hubatka

Merel Hubatka

Merel Hubatka groeide op met jazzmuziek. Ze was als kind al gegrepen door jazz zangeressen als Nina Simone, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan. Hierdoor kan ze zo geweldig jazzliedjes vertolken. Soms hoor je een Billie Holiday trillertje, soms doet ze een ware Tom Waits, en dan zonder whiskey.

Sinds enige tijd heeft Merel samen met Paul en Maaike een trio Daybreak, waar ze alleen zingt. Deze extra ervaring zorgt voor nog meer overtuigingskracht en zelfvertrouwen.

Als pianiste verzorgde zij al vanaf haar vijftiende achtergrondmuziek in restaurants en op feesten en partijen. Ze begeleid ook vele (zang)projecten in Zutphen en omgeving. Bij JazzTrack heeft de piano een andere taak: Merel weet sfeer neer te zetten door ingetogen akkoordenwerk en subtiele improvisaties.

Naast muziek houd Merel zich ook bezig met schrijven en gedichten. Ze heeft een roman geschreven, zie haar website, en ze is stadsdichter van Zutphen 2019. Als zodanig heeft ze ook een stadslied gemaak. Paul en Maaike begeleiden haar opgitaar en bas, Mans kroop zijn home-studio in om de rest in te vullen.